info@atrasgrass.com

زیرسازی چمن مصنوعی: نکات مهم و مزایای آن

زیرسازی چمن مصنوعی

زیرسازی چمن مصنوعی و مسطح‌سازی سطح زیرین آن، یکی از ابتدایی‌ترین و مهم‌ترین گام‌ها در نصب چمن مصنوعی است و می‌تواند طول عمر و زیبایی چمن را تا حد بسیار زیادی افزایش می‌دهد.

جهت زیرسازی چمن مصنوعی توجه به برخی نکات الزامی است و بطورکلی باید تمام پوشش‌های گیاهی و علف‌های هرز سطح موردنظر را از بین برد تا یه این ترتیب به بافت چمن آسیبی نرسد. از بین بردن گیاهان و علف‌های هرز مقاوم، به تجهیزات مخصوص و علف‌کش‌های قوی نیاز دارد. در ادامه به بررسی نحوه‌ی اجرای زیرسازی چمن مصنوعی می‌پردازیم و درنهایت نکات مهم و مزایای آن را بیان می‌کنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

مراحل زیرسازی چمن مصنوعی و مزایای استفاده از آن

بیش از نیم قرن از تولید چمن مصنوعی می‌گذرد. نمونه‌های اولیه این چمن با اهداف ورزشی ساخته شده‌اند، اما با گذشت زمان کفپوش‌های چمنی از محدوده ورزشگاه‌ها خارج شدند.

چمن مصنوعی نوعی کفپوش برای فضای بیرونی است که بر سطح زمین فیکس می‌شود‌. پیش از نصب و فیکس این نوع چمن باید مراحل زیرسازی چمن مصنوعی را بطورکامل پشت سر گذاشت تا زمین برای اجرای نهایی آماده شود. لازم به ذکر است که اگر آماده‌سازی به درستی انجام نگیرد، عملیات نصب با مشکل مواجه خواهد شد و به یک چمن مصنوعی خوب و پربازده دسترسی نخواهیم داشت.

زیرسازی چمن مصنوعی چیست؟

زیرسازی چمن مصنوعی
زیرسازی چمن مصنوعی

بطورکلی می‌توان گفت منظور از زیرسازی چمن مصنوعی، تمام فرایندهای تسطیح و تبدیل زمین بکر به زمین قابل اجرای چمن مصنوعی است. این پروسه شامل آماده‌سازی هر نوع سطحی ازجمله سطوح خاکی، طبیعی، آسفالت، سنگی و… می‌شود.

چمن مصنوعی ساختاری پلاستیکی دارد و از مواد پلیمری ساخته شده است. این نوع چمن نسبت به چمن کاشته‌شده و طبیعی، نگهداری بسیار راحت‌تری دارد.

مطابق با تحقیقات و بررسی‌های انجام‌شده ساختار زمین و بافت خاکی یک منطقه تأثیر بسیاری بر عملیات زیرسازی دارد. امروزه بطورمعمول یک نمونه از خاک منطقه موردنظر آزمایش می‌شود و رطوبت، سختی و دیگر پارامترهای مشابه آن بررسی و اندازه‌گیری می‌شود.

مراحل زیرسازی چمن مصنوعی

پیش از هر چیزی این نکته را در نظر داشته باشید که زیرسازی چمن مصنوعی به سه روش زیرسازی آسفالت، بتن و آنبوند انجام می‌گیرد. خوب است بدانید که زیر سازی مورد تأیید فیفا جهت اجرای بازی‌های لیگ، زیرسازی آنبوند است. در این نوع زیرسازی باید شیب و قطر و میزان موادی که در هر مرحله بکار می‌رود، با دقت اندازه‌گیری و رعایت شود. در نتیجه می‌توان گفت استانداردترین نوع زیرسازی چمن مصنوعی، زیرسازی آنبوند است.

مراحل زیرسازی چمن مصنوعی به ترتیب انجام عبارتند از:

۱_خاک‌برداری

در این مرحله باید بخشی از خاک زمین موردنظر برداشته شود و سپس با دانه‌بندی سنگ‌های درشت تا دانه‌بندی‌های ریز پر شود. این نکته را در نظر داشته باشید که پرشدن در اینجا باید به گونه‌ای انجام گیرد که با سطح زمین درنهایت هموار و تراز شود.

میزان خاکبرداری در این گام اول زیرسازی چمن مصنوعی به نوع خاک وابسته است. برای مثال در شمال کشور که نوع خاک بصورت باتلاقی و گل و لای می‌باشد، حدود یک متر باید خاکبرداری انجام گیرد تا به یک زمین سفت و محکم دست یابیم. اما در جنوب کشور برداشتن حدود ۱۰ تا ۲۰ سانت خاک کافی است و به یک زمین سفت و محکم جهت نصب و قراردادن چمن مصنوعی دست خواهیم یافت.

۲_پرکردن

حال که به سطحی از زمین رسیدیم که میزان سفتی و استحکام قابل قبولی داشت، فضای خالی را با مواد مناسب پر می‌کنیم تا سطح مناسبی برای چمن مصنوعی شکل گیرد. در این گام هم با توجه به نوع محل باید از مواد مختلف بهره گرفت. برای مثال در شمال کشور ما که میزان خاکبرداری به یک‌متر هم می‌رسد، از مواد درشت نظیر؛ قلوه‌سنگ‌ها حدود ۳۰ تا ۴۰ سانت شروع می‌کنیم و سپس سنگ‌های متوسط حدود ۲۰ تا ۳۰ سانت، لوله‌های مخصوص زهکشی و تخلیه برای خروج آب‌های سطحی به سمت چاه‌های اطراف زمین، سنگ‌های نخودی و بادامی و لایه بیس یا ماسه شسته را اضافه نماییم.

۳_متراکم‌سازی

پس از ریخته‌شدن مواد در هر مرحله با یک غلتک، تمامی مواد بصورت نسبی متراکم می‌شوند تا تمامی سنگدانه‌ها در جای بنشینند و در جای درستی قرار گیرند. لازم به ذکر است که پس از پشت سرگذاشتن این گام، در صورت تماس با آب باران دانه‌ها دیگر خورده نمی‌شوند و نشست نخواهند کرد.

۴_مواد پرکننده

منظور از پرکننده سیلیس و گرانول است که باید بر سطح چمن مصنوعی قرار گیرد و آن را بطورکامل بپوشاند.

روش‌های زیرسازی انواع چمن مصنوعی تزئینی

زیرسازی چمن مصنوعی
زیرسازی چمن مصنوعی

بطورکلی زیرسازی چمن مصنوعی تزئینی به دو روش نفوذپذیر و نفوذناپذیر انجام می‌گیرد. روش نفوذپذیر همان زیرسازی چمن مصنوعی به روش شنی است. از مهم‌ترین متریال‌های نفوذپذیر می‌توان به خاک طبیعی، شن، ریگ، قلوه‌سنگ و… اشاره کرد که امروزه جهت زیرسازی چمن مصنوعی استفاده می‌شود.

مزایای زیرسازی قبل از نصب چیست؟

همانطور که گفتیم زیرسازی چمن مصنوعی به خوبی از رشد علف‌های هرز جلوگیری می‌کند. محصولات چمن مصنوعی از کفپوش‌هایی ساخته می‌شوند که برای فضای باز طراحی شده‌اند، با افزودن برخی متریال‌ها می‌توان مقاومت این گروه از محصولات را در برابر تغییرات جوی به خوبی افزایش داد. البته باید حتماً راهی جهت خروج آب بارندگی از سطح چمن در نظر گرفت. زیرسازی چمن مصنوعی اگر به خوبی انجام گیرد، مانع از جمع‌شدن آب روی سطح زمین می‌شود‌ و به این ترتیب چمن همیشه خشک و آماده استفاده خواهد بود.

بطورکلی مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزایای زیرسازی قبل از نصب چمن مصنوعی عبارت است از:

  • هدایت آب به مجاری فاضلاب
  • امکان تغییر کاربری زمین با کم‌ترین هزینه
  • جلوگیری از آسیب به لایه زیرین چمن مصنوعی
  • خروج کامل آب و جلوگیری از جمع‌شدن آب روی سطح زمین
  • افزایش طول عمر و ماندگاری چمن مصنوعی
  • و…

خدمات نصب و اجرای چمن مصنوعی

امروزه شرکت‌ها و برندهای بسیاری در حوزه‌ی نصب چمن مصنوعی فعالیت دارند که اترس گرس یکی از آشناترین و محبوب‌ترین آن‌ها است. شرکت اترس گرس در هر ساعتی از شبانه‌روز آماده پاسخگویی به سوالات شما در ارتباط با چمن مصنوعی و روش‌های زیرسازی آن است. اگر قصد نصب و اجرا و خرید چمن مصنوعی دارید، کارشناسان ما در این مجموعه می‌توانند راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه دهند. شما می‌توانید پیش از هر اقدامی از تیم ما بخواهید زمین موردنظر شما را بررسی نمایند و نظرات کارشناسانه خود را ارائه دهند.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از فرصت خرید ویژه الان استفاده کنید.🎁